Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Διαβάζουμε παρέα...από το σπίτι - Η αρχή μιας συνέχειας από την τάξη στο σπίτι

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ...ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η αγάπη μας για τα βιβλία είναι μεγάλη. Ήδη φέτος ως μέλη της σχολικής κοινότητας του Νηπιαγωγείου Τούμπας Σερρών είχαμε ξεκινήσει δειλά δειλά, να στήνουμε μια ψηφιακή εφημερίδα. Κάθε τεύχος της ήταν αφιερωμένο στο βιβλίο με το οποίο ασχολούμασταν εκείνη την περίοδο.
Ως μια αξιοπρεπείς εφημερίδα περιλάμβανε άρθρα με δραστηριότητες, σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα του βιβλίου και μια συνέντευξη που θα κάνανε τα μικρά μου προς τη συγγραφέα του βιβλίοu. Εφόσον ήταν ανοιχτά τα σχολεία φυσικά, ώστε να μπορέσουμε να συνδεθούμε online μέσα στη τάξη. 

Ο Κορωνοιός όμως μας χτύπησε την πόρτα. Και όλα μείνανε να μας περιμένουν. Τις πρώτες ημέρες προσπαθήσαμε να τον εμποδίσουμε να μείνει έξω από την πόρτα. 



Είχε όμως τον τρόπο του και τελικά έκλεισαν οι πόρτες του σχολείου οριστικά και για ένα μήνα. 



Οι συνθήκες που ζούμε πρωτόγνωρες. Η πανδημία του Κορωνοϊού μας ανάγκασε να περιορίσουμε κινήσεις και δραστηριότητες. Η απομόνωση είναι αναγκαία για το καλό όλως μας, αλλά στη ζωή πρέπει πάντα να βρίσκουμε την θετική πλευρά των πραγμάτων. Κι ας ξέρει να κρύβεται καλά.



Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία, που ζει ταυτόχρονα όλος ο κόσμος είναι περισσότερο ανάγκη να στρέφουμε τα βλέμματα μας στα παιδιά. Όχι γιατί τα παιδιά δεν μπορούν και δεν ξέρουν να περνούν ευχάριστα στο σπίτι τους. Αλίμονο να μην πούμε εμείς στο οποιοδήποτε γονέα ποιο είναι καλό για το παιδί του.  Δεν θέλουν άλλωστε και πολλά τα παιδιά, μια αγκαλιά για σιγουριά είναι αρκετή από τους γονείς. Αλλά να, υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τους δώσεις στα την δυνατότητα να ταξιδέψουν νοητά, όπου μπορεί ο νους και η ψυχή τους;



 Ξέρω την απάντηση που δίνετε και χαίρομαι που συμφωνούμε. Αλλά θα προσθέσω ότι σε όλο αυτό ότι η επιτυχία όλου αυτού του μεγαλεπήβολου επιτεύγματος, τα βιβλία μπορούν να γίνουν το μέσον για να τα καταφέρουμε ευκολότερα. 





Και αν και μικροί και κλεισμένοι στα σπίτια μας βρήκαμε λύσεις, για να πετύχουμε ότι αγαπάμε.
Ακολουθώντας το σύνθημα 

Μένουμε Σπίτι...Μαζί



Πιστοί στις οδηγίες αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το παρακάτω συνδυαστικό μήνυμα που προτείνετε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ΙΒΒΥ



Έτσι γεννήθηκε μια νέα ανάγκη και ιδέα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου